Oversigt over faste udgifter til hjemmeside

Som selvstændig ved jeg hvor vigtigt det er ikke at pådrage sig flere faste udgifter end højst nødvendigt. Hos BehandlerNet får vi dig gjort online og synlig, så du er fri til at fokusere på det du er bedst til. Brug dit budget på det der skaber værdi for din klinik, og ikke på unødigt høje faste udgifter til drift.

En hjemmeside er en løbende udgift ligesom dit telefonabonnement. Derfor er der i længden en del penge at spare ved at vælge en økonomisk løsning. Der er mange dyre og halvdårlige aktører på hjemmesidemarkedet! For at klæde dig på til at træffe det rigtige valg, er der her en oversigt over faste udgifter, som skal betales uanset hvor du får designet og hostet din hjemmeside.

Domæne

For at din side har en adresse (eksempelvis www.BehandlerNet.com) skal du leje rettigheden til dit ønskede domæne. Der er ingen sparefinter at gøre her, da .dk-domæner alle udlejes af non-profit-organisationen dk-hostmaster der administrerer .dk-domæner på internettet. Du kan se om dit ønskede domæne er ledigt hos Simply.com

Hvis du bruger denne rabatkode hos Simply får du tre måneders gratis hosting med dit køb:

ETK5R3

Hosting

Din kommende hjemmeside vil bestå af en mængde filer. De filer skal ligge på en computer et sted, og det skal selvfølgelig være en computer der ikke er slukket om natten. Den slags computer kalder man en server, og nogle af de bedste til at sørge for deres computere aldrig er slukkede, er vores venner ovre hos hostingfirmaet. Du skal leje en lille smule plads på en af deres servere.

Der er mange hostingfirmaer at vælge imellem. BehandlerNet.com bruger den danske leverandør Simply.com da deres priser er rimelige og deres servere er hurtige. De tilbyder også lynhurtig kundeservice på dansk og er søde og rare at have med at gøre.

Hvad koster det i alt?

Lad os sætte et regnskab op for at se hvad det koster at have en hjemmeside kørende med et .dk-domæne og hosting hos Simply.com. Månedlige priser pr. måned er markeret med fed.

LEJE AF DOMÆNE
Oprettelsesgebyr      60,00 kr.
Leje af domæne, 1 år    60,00 kr.
Pris pr. måned (/12)     5,00 kr.

HOSTING
Hosting hos Simply, 1 år  448,39 kr.
Pris pr. måned (/12)    37,50 kr.

I ALT
Pris pr. måned, i alt    42,50 kr.
Oprettelse, i alt      60,00 kr.

I 2021 kan det åbenbart gøres for 42,50 kr. om måneden inkl. moms.

Simply.com tilbyder faktisk en rabat så det første års hosting kun koster 113 kr. Det har jeg valgt ikke at lægge ind i regnskabet, da prisen for det første års hosting ikke bør være afgørende for hvilket langsigtet valg du træffer. Da jeg selv købte hosting stirrede jeg mig blind på deres fristende rabat og fik mig en overraskelse da prisen pludselig var meget højere det følgende år. Så nu håber jeg at have givet dig overblikket.

Abonnements-modellen hos mange hjemmeside-udbydere spiller på uvidenhed hos kunden om hvor lidt det typisk kræver at holde en hjemmeside kørende. Personligt vil jeg hellere betale min kompetente ven VVS’eren 700 kr. en gang hver tredje år når vandlåsen stopper til, end jeg vil betale ham 70 kr. om måneden for et serviceabonnement, der alligevel ikke forhindrer vandlåsen i at stoppe til (når jeg igen dummer mig og hælder kaffegrums i den). Falsk tryghed er en udgift vi nemt kan undgå.

Jeg håber, at du nu er lidt bedre klædt på til at skille skidt fra kanel på hjemmesidemarkedet. Jeg håber også, at du nu ved, at det slet ikke er nødvendigt at betale flere tusinde kroner årligt for en hjemmeside eller 112 kr. hver måned til SquareSpace eller lignende. Hvorfor ikke bare betale 42,50 månedligt? Og få kompetent sparring til opsætning og tekst.

Hos BehandlerNet er princippet at du betaler et engangsbeløb for det der skaber værdi (design, opsætning, sprog og teknik), og efterfølgende så lidt som muligt for drift direkte til serviceudbyderne. Så har du forhåbentlig råd til at ringe til mig når du er kommet til at hælde kaffegrums i din hjemmeside.

God arbejdslyst.
– William

Der tages forbehold for prisændringer hos leverandørerne nævnt i artiklen. Alle priser er i DKK og inkl. moms. Ved brug af rabatkoden til Simply modtager du tre måneders gratis hosting med dit køb og BehandlerNet modtager en måneds gratis hosting.